دانلود رهنما


این کتابچه برآن است که با بیان چگونگیِ پیدایش این فرقه، به برخی از عقاید آن، به‌طورمختصر، اشاره کند.

دعوت به تجسیم، کاستن از مقام انبیای الهی، بی‌احترامی به خاندان رسالت و... از جمله دستاوردهای این مکتب می‌باشد.

نویسنده در پایان این نوشتار ضمن تحلیل شخصیت محمدبن عبد الوهاب، مخاطب را به عبرت‌هایی سوق می دهد.

 

در این کتابچه، به‌اختصار، ده روشِ کارساز در برخورد مناسب و صمیمانه با همسر و فرزندان آمده است. بصیرت و تیزبینیِ شهیدباهنر را در ارائة این ده اصل طلایی و کارآمد می‌توان شاهد بود. وجود صمیمیت بین پدر و مادر، برخورد منطقی با خطاهای فرزندان، ایجاد محیط همکاری و تقسیم مسئولیت،ایجاد محیطی صمیمانه  برای بحث و گفتگو، رعایت عدالت، ایجاد جهان بینی مشترک بین افراد خانواده و... از جمله اصول است.

در این کتابچه، نویسنده برآن است که به‌طور غیرمستقیم به پرسش‌هایی پاسخ دهد که مبتلابهِ اکثر قریب‌به‌اتفاق دختران نوجوان است: موضوعاتی نظیر حجاب، پوشش، دوستی، مشورت، بهره‌مندی از فرصت‌ها، چگونگی رفتار با والدین، ازدواج،  مطالعه و... ازاین‌دست پرسش‌های رایج هستند.

اگر می‌خواهید به‌اختصار ریشة بروز گناه و راحت‌ترین راه‌حل‌های جلوگیری از گناه‌کردن را بیاموزید، چند دقیقه‌ای این کتابچه را ورق بزنید. نویسنده ابتدا به اصل مطلب اشاره کرده و سپس، راه‌حل را در پِی آن بیان می‌کند.

مقام معظم رهبری می‌فرمایند: «اگر در جمله‌ای کوتاه، از من بپرسند که شما از جوان چه می‌خواهید، خواهم گفت: تحصیل، تهذیب، ورزش.» نویسندة این کتابچه از مجموعة رهنـما، با دست‌مایه‌قراردادنِ این فرمایش رهبری، برآن است که این سه اصل طلایی را با استفاده از آیات و روایات ائمة معصوم(علیهم‌السلام) تبیین و تشریح کند.

فلسفه خلقت شیطان و آفرینش شیطان، پرسشی است که نویسنده با کمک‌گرفتن از آیات و روایات، در هفت دلیل به آن پاسخ گفته است. این کتابچهعملکرد و علت وجودی شیطان را پیشِ روی خوانندگان قرار می‌دهد.

تربیت کودکان به‌نوعی مهم‌ترین هدف و برنامة زندگی امروزه است. در اهمیت این موضوع همان بس که فرزند صالح، از دیدگاه اسلام، یاد پدر و مادر را چه در زمان حیات و چه در زمان فوت، زنده نگه می‌دارد و زمینة افتخار دنیوی و اخرویِ ایشان را فراهم می‌کند. نویسنده در این کتابچه به کلیدی‌ترین و زیباترین نکات تربیتیِ فرزندان اشارة مختصری کرده است. این نکات به‌علت ترتیب نوشتاری و نیز زیبایی و روانی کلام، در یاد و ذهن هر پدر و مادری می‌ماند.

هم‌نشینی با انسان‌های بزرگ موجب بزرگی انسان می‌شود. این هم‌نشینی می‌تواند هم حضوری باشد و هم معنوی و روحی. به‌راستی، اگر در همسایگی شما شخص بزرگواری حضور داشته باشد، شما تا چه میزان از وجود مبارکِ وی بهره‌مند می‌شوید.

در این شهر مقدس کسانی بود‌ه‌اند که در زمان حیاتشان، هم‌نشین روحی و معنوی امام و ولی‌نعمتشان، حضرت علی‌بن‌موسی‌الرضا(علیه آلاف تحیّه و الثناء)، بوده‌اند و در آخرت نیز از فیض وجودی ایشان بهره‌مند خواهند بود. برخی از این بزرگان لیاقت این‌را یافته‌اند که در جوار حرم مطهر مولایشان بیارامند. اگر مایل به شناختن این چهره‌های آسمانی هستید، نویسنده در این کتابچه شما را با آنان آشنا می‌کند.

در زندگانی پُربرکت امامان معصوم(علیهم‌السلام) هریک از آنان با توجه به میزان و چگونگی درک مردمان زمان خویش، بر اهمیت روز عید غدیرخم تأکید ورزیده‌اند. در این کتابچه، هفت حدیث نورانی از امام هشتم(علیه‌السلام) مطالعه می‌کنید که نویسنده بعد از بیان حدیث، به تبیین پیام‌های آن می‌پردازد. در این میان، سعی برآن است که علاوه بر نشان‌دادن اهمیت حدیث و روشن‌کردن زوایای آن، ذهن خواننده به تعمق و تدبر بیشتری هدایت شود.

نویسنده در این کتابچه ضمن تأکید بر استفاده از عقل و تدبر در امور مذهبی، شبهات فکری و عقیدتی اهل تسنن و به‌خصوص فرقة گمراه وهابیت را به بوتة نقد کشیده و در این مسیر، به‌زبان ساده و بیان مختصر، چهل دلیل عقلی را درجهت ردّ عقاید این فرقة انحرافی بیان کرده است. خواندن این اثر می‌تواند باب فهمی جدید را از تفکرات مغرضانة این گروه علیه شیعیان، بر روی خوانندگان بگشاید.

زبان و قلم از بیان فضائل و کرامات ائمة اطهار، خصوصاً امیرالمؤمنین حضرت علی(علیه السلام)، قاصراست. بااین‌حال، بر همة مؤمنان و شیعیان واجب است که در حدّ مقدور، گوشه‌ای از صفات ائمة اطهار(علیهم‌السلام) را بدانند و به دیگران نیز بیاموزند؛ چراکه فراگیریِ این فضائل، از طرفی، نوعی کمال بشری را در وجود آدمیان محقق کرده و تشنگان حقیقت را با سرچشمه‌های آن، آشنا خواهد کرد. از طرفی دیگر، دست بدخواهانِ این سلالة طهارت را از هرگونه شُبهه‌افکنی و ایجاد غفلت دربارة ایشان کوتاه خواهد کرد.

نویسنده در این کتابچه، به بیان ده فضیلت از فضائل بی‌شمار حضرت علی(علیه‌السلام) از زبان ابن‌عباس به‌روایت از رسول خدا(صلی‌ا...علیه‌وآله) پرداخته و به شرحی مختصر از آن ده فضیلت اکتفا کرده است. منظور از عبارت «جان پیامبر» را در خلال مباحث، از میان این ده فضیلت، درک خواهید کرد.

از شبهات بزرگی که امروزه فرقة وهابیت در دین اسلام ایجاد کرده است، مسئلة توسل و شفاعت است. وهابیان اَعمال و مناسکی همانند زیارت و شفاعت‌خواستن از ائمة اطهار را که از آداب اصلی شیعیان می‌باشد، هدف حملة غیرمنصفانة خود قرار داده‌اند؛ به‌طوری‌که هرساله درگیری‌ها و تنش‌های عمده‌ای از جانب این فرقه علیه جامعة شیعی و مخصوصاً زائران حرمین شریفین، در مدینة منوره و مکة مکرمه، رخ می‌دهد.

نگارنده در این کتابچه سعی بر آن داشته که با توجه به مستندات فقهی و تاریخیِ درج‌شده در اسناد مذهبیِ مقبول نزد برادران اهل تسنّن، در قالب مناظره بین دو نفر از ایشان، حقایق بازگونشده در کتب معتبر دینی ایشان را درباب توسل به انبیا و اولیای الهی بیان کند و با دلایل منطقی، حقیقت این مسئلة مهم را تاحدّامکان اثبات سازد.

زیارت اهل‌قبور و در بین آنان، زیارت قبر ائمة اطهار(علیهم السلام) نیز از دیگر شبهات واردشدة فرقة وهابیت به مذهب تشیّع است. نویسندة این کتابچه، این‌بار در قالب همان سبک مناظره، البته بین شخصی شیعه به‌نام صادق و شخصی وهابی به‌نام خالد، مسئلة زیارت اهل‌قبور را با توجه به مستندات فقهیِ کتب معتبر اهل تسنّن، به عرصة قضاوت خوانندگان کشانده و دلایل اثبات این مسئله را ارائه کرده است.

«مَنْ مَاتَ و لَم یَعرِف إمامَ زمانِه مَات میتَة الجاهلیة.» شاید بارهاوبارها این حدیث گُهربار را از زبان راویانِ منسوب به رسول خدا(صلی ا.. علیه وآله) شنیده‌اید. وجود مقدس و نورانی امام‌عصر(عج ا.. تعالی فرجه) و علت غیبت و چگونگی ظهور ایشان جزو پرسش‌های مبتلابهِ جوانان عزیز بوده و فکر ایشان را به‌خود مشغول کرده است. از طرفی، این دغدغة مهم دست‌آویز دشمنانِ این دین بزرگ است و آنان در تلاش‌اند این حقیقت را زیر سؤال ببرند؛ لذا آگاهی از وجوه این مسئلة حیاتی، طبق حدیث شریف مذکور وظیفة هر مؤمنی است.

نویسندة این کتابچه، با بیانی شیوا، شما را با مختصری از این حقیقت و اصل الهی آشنا کرده است؛ به امید آنکه زمینة آگاهی و تحقیقات بیشترِ خوانندگان را فراهم آورده باشد.

تدبر در آیات قرآن و تحقیق در گفتارهای بزرگان و ائمة معصوم در امر تفسیر قرآن، راه را بر هرگونه ظاهراندیشی و کج‌اندیشی دربارة این آیات نورانی بسته است. خداوند(عز) برای آسان‌سازی فهم قدرت و حاکمیت خود در هر دو جهان، در آیاتی خود را بهترین بیننده یا شنونده می‌داند و در آیه‌ای دیگر، دست خود را ورای هر دست و قدرتی می‌داند. بر هر صاحب اندیشه‌ای واضح است که نزول این آیات در کنار آیات شریف دیگری که دال بر جسمانی‌نبودن خداوند(عز) هستند، این قضیه را اثبات می‌کند که آیات مذکور برای تشبیه و استعاره در قرآن آورده شده‌اند تا مسلمانان، وضع خود را در قبال قدرت خداوند(عز) بهتر درک کنند.

نویسنده در این کتابچه، گوشه‌ای دیگر از عقاید انحرافی فرقة وهابیت را به بوته نقد می‌کشد و انحرافات شدید فکریِ این گروه را که مایة گمراهی و جهل عمیق ایشان شده است، با توجه به آیات و روایاتی متعدد، نفی می‌کند.

از زمانی‌که وهابیت در حجاز زاده شد، بذر تفرقه و نفاق نیز به‌بار نشست و مسلمانان در سدة اخیر، به‌ناچار و از سرِ اجبار، گرفتار محصول تلخ و کُشندة آن شدند. آنچه وجدان مسلمانان را رنج می‌دهد، نوع کنش و واکنش این فکر انحرافی است که خود را نمایندة حقیقیِ اسلام می‌شمارد و در داخل و خارج سرزمین حجاز، بدترین و خشن‌ترین رفتارها را از خود به‌جای می‌گذارد. این رویکرد بی‌شک تهدیدی برای روح و حقیقت میراث پیامبر(صلی ا.. علیه وآله) است.

نویسنده با بررسیِ برخی افکار وهابیت، به این نتیجه می‌رسد که وهابیت تابلوی وارونه‌ای از اسلام است و باید از میان برداشته شود.

بنابه نظری، تمامی کسانی‌که پیامبر را درک کرده‌اند، صحابه هستند و همگی عادل‌اند. نویسندة این عنوان از مجموعة رهنما، با ارائة نص صریح قرآن و دلایل منطقی، این ادعای وهابیان و برخی فِرق اهل تسنّن را کاملاً مردود اعلام کرده است. نویسنده با بیان چند مثال از برخی صحابه که در دوران پیامبر(صلی ا... علیه وآله) و بعد از آن مرتکب فسق آشکار شده‌اند، خواننده را به تحقیق و تأمل بیشتر در این‌گونه مسائل دعوت می‌کند.

در مذهب تشیع، سلام و صلوات‌فرستادن بر ائمة اطهار(علیهم السلام) و بزرگان دین و به‌موازات آن، لعن‌فرستادن بر دشمان ایشان، ریشه در آیات قرآن دارد؛ اما ممکن است دلیل آن در اذهان برخی جوانان نامشخص باشد. پرسشی که اینجا مطرح است این است که آیا لعن‌فرستاندن بر برخی قاصبان حق اهل‌بیت(علیهم السلام) موجب تفرقه بین فِرق اسلامی نمی‌شود؟ چیستی و چرایی لعن و سلام را در این کتابچه می‌توانید مطالعه کنید.

در زمانه‌ای قرار داریم که ویژگی‌هایش برای اعصار گذشته در حدّ خواب و خیال بود و هزاران جلوة رنگارنگ، روزبه‌روز به ظواهر آن افزوده می‌شود. سرعت گردش اطلاعات برابر با ‌سرعت نور است و خبری از یک‌سوی دنیا در آنِ واحد، به آن‌سوی دیگرش مخابره می‌شود.

پیامبر گرامی اسلام(صلی ا.. علیه و آله) از این دوران به‌کرّات نام برده و حفظ دین‌داری در این زمانه را بسیار مشکل دانسته‌اند. ایشان از دین‌دارانِ این دوران با عنوان بهترین دین‌داران یاد کرده و مژدة بزرگ ظهور مهدی موعود(عج‌ا.. تعالی فرجه) را در بحبوحة این زمانه، به‌دفعات اعلام کرده‌اند.

به‌راستی، وظیفه و اساس دین‌داریِ ما در این زمان چیست؟ وجود نورانی حضرتش کِی ظهور می‌کنند؟ ما چگونه می‌توانیم در خدمت و رکاب ایشان باشیم؟ در پاسخ به برخی پرسش‌ها در این زمینه، نویسنده با استفاده از مطالب موجود در سایت پرسمان، مجموعة مدوّن و پسندیده‌ای مهیّا کرده است.

 

نویسنده در ابتدای این کتابچه، ضمن مقایسة زندگانی دو طبقه از انسان‌ها به‌صورت انسان‌های بداحوال و خوش‌احوال، از لحاظ مادی و معنوی، پرسشی را مطرح می‌کند که ممکن است در ذهن اکثر جوانان ایجاد شده باشد: آیا این فاصله بین انسان‌ها در طول عمرشان، دلیل بی‌عدالتیِ حاکم بر نظام جهان نیست؟

نویسنده در پاسخ به این پرسش، ضمن توجه به موضوع ابتلا (آزمون) و ابعاد گوناگون آن، به این نتیجه می‌رسد که خدوند(عز) آزمون الهی را به‌عنوان سنّتی حکیمانه، بر جهان جاری ساخته و دنیا را با آرامش و اضطراب، راحتی و سختی و نیز خوشی و ناراحتی، درهم آمیخته است تا انسان‌های وارسته را محک زند و مؤمنان را در طی‌کردن راه مستقیم و تداوم آن، یاری بخشد.

همان‌طور که از عنوان این کتابچه برمی‌آید، هدف از این نوشتار بررسی چگونگی شکل‌گیری مذهب شیعه، شیعه از لحاظ مفهوم کلامی و نیز فضائل و مرتبت این شاخة گهربار اسلام و... است.

نگارنده ضمن بررسی تاریخچة تشیّع، به این نکته اشاره می‌کند که مذهب شیعه از دوران اسلام در عصر نبوی به‌وجود آمد و شخص پیامبر اعظم(ص) این لقب را برای پیروان علی‌بن‌ابی‌طالب(ع) قرار دادند.

فلسفة حرمت بازی شطرنج یا پاسور چیست؟ طبق نظر برخی فقها این کار جایز است؛ پس چگونه چیزی که حرام بوده، اینک حلال شده است؟ مگر احکام دین ثابت نیست؟!

این نوشتار، ابتدا به بیان چند نکتة فلسفی و وجودی از احکام شرعی (چرایی) می‌پردازد و سپس، وجوه احکام و مقتضیات ماهوی (چیستی) آنان را بررسی می‌کند؛ آنگاه به بیان اصل معنی قمار و آلات ‌قمار می‌پردازد و پس از آن نظر برخی از علما را مبنی بر بازی شطرنج و پاسور بیان می‌کند. قبح عمل قمار و مضرّات متعدد آن و نیز آیات و روایات مربوط به قمار از دیگر مباحث این نوشتار است.

حضور در مکان‌های مقدس، بالاخص مساجد و مکان‌های زیارتی، آداب و شروط خاصی می‌طلبد که از آن‌جمله، طهارت ظاهری است. ازآنجاکه حضورِ بعضی از معذوران، به‌خصوص بانوان، در حرم مطهر امام‌هشتم(علیه السلام) پرسش‌های متعددی را در ذهن این عزیزان ایجاد کرده است، این کتابچه می‌تواند جواب‌گوی برخی از سؤالات فقهی آنان در این زمینه باشد. در این کتابچه، ابتدا انواع احکام مخصوص بانوان بیان شده و سپس احکام شرعیِ مربوط به حضور این عزیزان در مکان‌های مذهبی آمده است.

کودکان هر آنچه از رفتار شخص محبوبشان ببینند، آینه‌وار تقلید می‌کنند. تشریح این اصل، محتوای نوشتة حاضر است. در این کتابچه، اهمیت الگو برای کودکان و منفعت‌ها و آسیب‌های پیشِ روی آنان، با توجه به خصوصیات سنّی، آمده است. استاد قائمی، در پایان، نکاتی مختصر را در زمینة ارائة الگو از جانب والدین مطرح کرده است.

رویداد مهم‌ و تاریخیِ پذیرش ولایت‌عهدی مأمون، توسط امام‌رضا(علیه السلام) موجبات طرح پرسش‌های متعددی را چه در زمان حیات و چه در زمانة پس از شهادت امام، فراهم کرده است.

در این نوشته، استادمطهری ضمن ردّ ادعای افرادی که پذیرش ولایت‌عهدی ازسوی امام‌رضا(ع) را نوعی سازش با خلیفة ناحق تلقی کرده‌اند، دلایل پذیرش این امر ازسوی ایشان را به‌تشریح بیان کرده است.

تاریخ تشیّع ستارگان پرفروغی را در آسمان خویش جای داده است که گذر ایام، گَرد فراموشی و نسیان را بر تارک وجودشان ننهاده است و هم‌اکنون قبرشان زیارتگه رندان جهان است. شیخ‌بهایی را بدون‌اغراق می‌توان جزو بزرگانِ انگشت‌شماری دانست که سهم بزرگی در پایداری و دوام مذهب تشیّع در ایران‌زمین دارد. این کتابچه، به تاریخچة زندگیِ شیخ‌بهایی و کارهای عجیب و آثار کم‌نظیرِ وی در معماری اشاره می‌کند.

در این کتابچه، خاطره‌ای خواندنی از نوجوانیِ مرحوم استادمحمدجواد شریعت می‌خوانیم. ایشان به‌همراه ب رخی دوستانشان، سعی بر خواندن نماز به فارسی کرده بودند و فشار اطرافیان نیز نتوانسته بود ایشان را از این کار منع کند... تا اینکه به محضر فقیه وارسته و دانشمند مهذب، آیت‌الله حاج‌آقارحیم ارباب مشرف شدند... .

تاریخ شکل‌گیری معماری حرم مطهر، شامل روضة منوره(سنگ قبر، گنبد طلا، صندوق و ضریح مطهر و...)  و صحن‌ها (انقلاب اسلامی، آزادی، جمهوری و ... ) و رواق‌ها و مساجد موجود در جوار حرم مطهر امام‌رضا(علیه السلام) موضوعی است که نویسندة این کتابچه به‌اختصار به قلم کشیده است.

بسیاری از شما در پِی ساختن زندگی مشترکی همراه با همدلی و همفکری هستید تا در سایة تفاهم، از لحظه‌هایی لذت ببرید که با همسرنوشت خود سپری خواهید کرد. این کتابچه، به چهل نکته برای زوج‌های جوان به‌منظور ارائة راهکارهای زندگیِ هرچه بهتر اشاره می‌کند.

ماه مبارک رمضان ماه ضیافت رحمان از بندگان خود مى‏باشد و خوان رحمت الهى در سراسر لحظه‌های آن گسترده است.این کتابچه با نگاهی گذرا به سیرة معصومان(علیهم‌السلام) در بُعد فردی (رابطة خود و خدا(عز)) و بُعد اجتماعی (رابطة خود و مردم)، بر آن است که رفتارهای فردی و اجتماعیِ ائمه را بهترین سرمشق سلوک مؤمنان معرفی کند.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد